3D Nyomtatás

Gyors prototípus készítés 3D nyomtatási technológiával

Néhány évvel ezelőtt még csak a science fiction regények és filmek állandó kellékeként volt látható az olyan nyomtató, mely három dimenzióban is képes reprodukálni mindazt, amit mi mondjuk egy CAD program segítségével megálmodunk a számítógépen.

Maga a technika nem új, hiszen a CAD és CAM programozás lényege az, hogy amit szoftveres felületen előállítunk, a valóságban egy intelligens marógép segítségével anyagba formálva, a valódi 3D-s életbe is megjelenjen. Mindezzel azonban az a probléma, hogy igen költséges eljárás, s e egy-egy prototípus előállításának kedvéért súlyos veszteség volna fémet pazarolni, hiszen nem tudjuk, hogy mit kell még változtatni a darabokon, illetőleg azok megfelelnek-e egyáltalán az elgondolásainknak.

Mi abban tudunk a segítségedre lenni 3D nyomtatónkkal, hogy későbbieken gyártandó terméked prototípusát rövid határidővel elkészítjük, így a kezedbe veheted a majdani mesterdarab modelljét, melynek nyomtatása egy speciális műanyagra történik.

Prezentáld partnereidnek, hogy miről is van szó!

A 3D nyomtatással előállított prototípusok nagy előnye, hogy segítségükkel könnyedén be tudod mutatni leendő termékedet, vagy a legyártandó, szóban forgó alkatrészt partnereidnek, feletteseidnek, vagy üzlettársaidnak, így ahelyett, hogy a monitort kellene nézniük, probléma nélkül körbeadhatják a méret- és forma-hű prototípust.

Ugyanakkor egyetemi hallgatóként is komoly előnyre tehetsz szert egy komolyabb műhelymunka, vagy akár egy szakdolgozat során is, ha kutatásaiddal és teszteléseiddel kapcsolatban bemutatod a megfelelő mintadarabokat, feltéve persze, ha nem okoz problémát annak ténye, hogy a nyomtatványok anyaga műanyag.

Amennyiben úgy döntöttél, hogy érdekelnek 3D nyomtatási megoldásaink, illetve többet szeretnél tudni a részletekről, keress bennünket weboldalunkon található elérhetőségeink bármelyikén, vagy küldd el nekünk elképzeléseidet ajánlatkérő űrlapunk kitöltésével!
Valamennyi érdeklődőnk üzenetére rövid időn belül válaszolunk.